Gezondheid en meer

Gezondheid en meer

Voedingsdeskundige

Zeker waar (chronische) ziekte het gevolg kan zijn van een onjuiste voeding en een ziekmakende leefstijl, zou genezing niet moeten worden gezocht in alleen medicatie, maar vooral ook in het herstellen van voeding en leefstijl. Er dient gewerkt te worden aan het wegnemen en verminderen van de oorzaken. Dat is waar we mee aan de slag gaan met orthomoleculaire therapie, in plaats van het bestrijden van symptomen. Met orthomoleculaire therapie bied je het lichaam stoffen aan die het optimaal kan gebruiken en verwerken om gezondheid te herstellen of om gezondheid te behouden.

Orthomoleculaire therapie is heel geschikt voor chronische klachten en aandoeningen zoals: Fibromyalgie en reuma, vermoeidheidsklachten, allergieën en intoleranties , overgangsklachten, PCOS en Menstruatieklachten, maag- en darmklachten, migraine en nog veel meer.

Bij boven genoemde aandoeningen kan de orthomoleculaire therapie een aanvullende (complementaire) inbreng hebben, die kan variëren van verlichting tot herstel.

Onze werkwijze

De tekorten en disbalansen brengen we in kaart doormiddel van een uitgebreide anamnese, het bijhouden van een voedingsdagboek én met behulp van een EMB-test (bloedtest d.m.v. vingerprik). Naar aanleiding van de uitslagen maken we een persoonlijk voedings-, suppletie- en leefstijl advies voor je, afgestemd op jouw persoonlijke situatie en mogelijkheden.

Hierbij wordt er onder andere gekeken naar de hematologie (regulier): Trombocyten (aantal bloedplaatjes), Rode bloedcellen (erytrocyten), Witte bloedcellen (leukocyten), Hemoglobine (Hb, ijzer) en daarnaast naar verschillende complementaire waarden als: Hormonale disbalansen, Darmverstoringen, PH-balans, voedselintoleraries, bacteriële en virale belasting, etc.

Heb je geen klachten, maar wil je gewoon weten wat de status van je lijf is en wil je het ontstaan van klachten juist voor zijn? Dan is de EMB-test uitermate geschikt als een lichamelijke APK-keuring.

Heb je nog vragen?

Neem contact op

Heb je een vraag over een van onze behandelingen, wil je weten wat het beste bij je past of wil je direct een afspraak inplannen? Alles mag!