Chiropractie

Wat wij doen

Chiropractie specialisaties

Chiropractie is een wereldwijd bekende vorm van geneeskunde, waarin het bewegingsapparaat (wervelkolom, gewrichten, ledematen en spieren) en het zenuwstelsel centraal staan. In Nederland is chiropractie een minder bekende vorm van geneeskunde.

Het ontstaan van Chiropractie

Chiropractie is aan het eind van de 19e eeuw in Amerika ontstaan. De grondlegger van chiropractie, D.D. Palmer (1845-1914), ontdekte dat het manipuleren van de wervelkolom gunstige effecten kon hebben op bepaalde lichamelijke klachten. Palmer noemde zijn nieuwe methode chiropractie, een samenvoeging van de Griekse woorden ‘cheir’ en ‘praxis’, wat vrij vertaald ‘behandelen met de hand’ betekent.

Het zenuwstelsel

Uitgangspunt binnen chiropractie is dat het zenuwstelsel het belangrijkste systeem in het lichaam is. Van hieruit wordt de rest van het lichaam aangestuurd. Chiropractie gaat uit van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Hierbij is de voorwaarde dat het zenuwstelsel optimaal functioneert. Dit is het vakgebied van de chiropractor.

Heb je nog vragen?

Neem contact op

Heb je een vraag over een van onze behandelingen, wil je weten wat het beste bij je past of wil je direct een afspraak inplannen? Alles mag!