Gezondheid en meer

Gezondheid en meer

Functional Training

Bewegen en lekker sporten is voor iedereen erg belangrijk, er zijn zoveel goede effecten voor je hele lichaam en daar dragen wij graag ons steentje aan bij.

Begeleid sporten

Als je dan wil gaan sporten is het ook belangrijk dat je dat goed doet en dat je er geen blessures door oploopt. Vandaar dat we goede begeleiding heel belangrijk vinden en de lessen bij ons nooit meer dan 7 mensen groot zijn, zodat we tijd hebben om iedereen te corrigeren waar nodig. We bieden op dit moment kleine groepslessen aan in de avond van 18.30 – 19.30 uur en van 19.45-20.45 uur. De activiteiten in de lessen variĆ«ren van een circuitje tot kettlebell en van clubbell tot functioneel trainen. Geen les is hetzelfde.

Functional patterns

Verder kun je bij ons terecht om te sporten volgens de Functional Patterns methode.

We gaan dan in de eerste instantie met een-op-een met je aan de slag. Functional Patterns begint niet te werken vanuit klachten maar juist vanuit een goede houding.

Eerst wordt je houding gecorrigeerd en vandaar uit ga je oefeningen doen. Die goede houding is gebaseerd op de kennis van de biomechanica van het menselijk lichaam in de bewegingen die we van oudsher het meeste maken: lopen en rennen. Natuurlijk maken we meer bewegingen, maar met de beweging die we tegenwoordig het meest maken : zitten – daar wordt je houding en daarmee je spierspanning alleen maar slechter van. Dat komt je lijf en daarmee allerlei klachten niet ten goede.

Deze methode van trainen sluit erg goed aan bij het werk dat onze chiropractoren en fysiotherapeut bij Chiropractie Geleen doen. Het is dan ook een goede volgende stap om te nemen wanneer je behandelingen in de praktijk naar onderhoud en preventief frequentie gaan, zodat je zelf ook aan je herstel en een pijnvrije toekomst kunt werken.

Heb je nog vragen?

Neem contact op

Heb je een vraag over een van onze behandelingen, wil je weten wat het beste bij je past of wil je direct een afspraak inplannen? Alles mag!