Gezondheid en meer

Gezondheid en meer

Dry needling en acupunctuur

Wanneer mensen komen met fysieke klachten, is er in de meeste gevallen meer aan de hand dan puur een fysieke oorzaak zoals een tijdelijke overbelasting met sporten of op het werk. Daarom heeft onze fysiotherapeut zich o.a. gespecialiseerd in dry-needling en acupunctuur.

Dry needling

Dry needling is een aanvulling op fysiotherapie en wordt ingezet om spierknopen (myofasciale blokkades) op te lossen. Een speciale dunne naald wordt geplaatst op verhardingen/knopen in de spieren, ook wel trigger points genoemd. Door de dunne naald toont de spier een reflex. De spier spant zich kort aan en ontspant zich vervolgens.

Acupunctuur

Onze fysiotherapeut heeft zich ernaast ook gespecialiseerd in acupunctuur. Deze methode werkt om psycho-emotionele en energetische blokkades op te kunnen lossen. Ook hier wordt gewerkt met dunne naalden. Bij acupunctuur worden deze niet op spierknopen geplaatst, maar op energieknooppunten meridianen) volgens de Chinese gezondheidsleer. Voor personen met angst voor naalden kan ooracupunctuur met magneetbolletjes goed werken. Er komen dan geen naalden aan te pas.

Heb je nog vragen?

Neem contact op

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam pretium non odio vitae tincidunt. Ut semper metus non scelerisque tempus.