Nieuws

Chiropractie bij zwangerschap

February 28, 2023

Ben je zwanger? Allereerst gefeliciteerd! Zwanger zijn is voor de meeste vrouwen een geweldige en bijzondere tijd. Echter door de veranderingen in jouw lichaam, kan het fysieke ongemakken veroorzaken.

In een korte periode verandert er veel in jouw lichaam. Door zwangerschapshormonen worden je gewrichten soepeler en je banden rekbaarder. Je lichaamshouding verandert ook. Zo gaat je buik steeds meer uitsteken en dit versterkt de holling van de onderrug. Er wordt meer druk uitgeoefend op het bekken, de banden en spieren. De lichamelijke veranderingen tijdens de zwangerschap, kunnen klachten veroorzaken aan je wervelkolom en bekken. Een chiropractor kan je wervelkolom en het bekken stabiel en goed in balans houden. Hierdoor ervaar je minder pijn en beweeg je makkelijker.

Veelvoorkomende klachten bij een zwangerschap zijn:

*bekkenpijn

*rugpijn

*stuitpijn

*bekkeninstabiliteit

*pijn rond het schaambeen

*liespijn

*uitstralingspijn naar de benen

*nekpijn

*schouderpijn

*hoofdpijn

*pijn aan de ribben en moeite met diep ademhalen

De juiste chiropractische zorg kan meer stabiliteit en balans geven, pijn verminderen en zelfs de bevalling beter laten verlopen. In de behandeling wordt gebruik gemaakt van speciale chiropractie technieken voor zwangere vrouwen, veilig voor moeder en kind. Onze chiropractoren stemmen hun behandelplan af op jouw persoonlijke situatie. De behandelingen worden aangepast naarmate de zwangerschap verder vordert. Zo kun je in principe tot de laatste dag van de zwangerschap behandeld worden!

Heb je nog vragen?

Neem contact op

Heb je een vraag over een van onze behandelingen, wil je weten wat het beste bij je past of wil je direct een afspraak inplannen? Alles mag!