Nieuws

Het is lente!

March 20, 2023

Het is lente!🌸 De dagen worden langer, de temperaturen beginnen langzaam te stijgen en de natuur begint vol te bloeien. De lente heeft ook voordelen voor onze gezondheid!

Buiten bewegen met een lekker lentezonnetje of buiten bewegen in de harde wind en regen? De meeste mensen zullen de voorkeur geven aan de eerste optie😉 En dat is mooi want we kunnen weer buiten bewegen met aangename temperaturen.

Bij bewegen wordt vaak gedacht aan zweten in de sportschool, maar ook fietsen naar de supermarkt, wandelen door het park of zelfs traplopen is een vorm van beweging.

Wist je dat door regelmatig te bewegen je bloedruk omlaag gaat, je stemming verbetert en je het risico op hart,-en vaatziekten vermindert? En als je ontspannen en fit bent, heb je minder last van rugpijn.

Maak bewegen dus onderdeel van je dagelijkse bezigheden.

Buiten bewegen in het zonnetje☀️ heeft nog een voordeel: je vitamine D voorraad aanvullen! Zonlicht is de belangrijkste bron van vitamine D. Ons lichaam kan onder invloed van de zon zelf vitamine D aanmaken. Vergeet alleen niet om je huid te beschermen tegen de zon door je in te smeren.

Vitamine D heeft meerdere functies in ons lichaam. Zo zorgt het er onder andere voor dat ons afweersysteem goed werkt. Ook zorgt vitamine D ervoor dat calcium uit onze voeding kan worden opgenomen, daardoor is het ook belangrijk voor de onderhoud van onze botten en tanden.

Heb je nog vragen?

Neem contact op

Heb je een vraag over een van onze behandelingen, wil je weten wat het beste bij je past of wil je direct een afspraak inplannen? Alles mag!