Nieuws

Huilbaby’s / KISS-syndroom

March 8, 2023

(ook wel bananen-houding genoemd)

Baby’s geven met huilen aan dat ze iets willen. Ze kunnen nog niet praten en huilen is hun manier van communiceren. Sommige baby’s huilen zoveel dat hun ouders er helemaal gek van worden. Wat ze ook proberen, hun spruit is en blijft ontroostbaar.

Baby’s met het KISS syndroom (Kopgewrichten Invloed bij Stoornissen in de Symmetrie) hebben last van bewegingsbeperkingen en irritaties van de bovenste nekwervels en de spiertjes die aan de rand van de schedel hechten. Een goede nekfunctie is van groot belang voor de totale ontwikkeling van het kind.

Mogelijke oorzaken KISS syndroom:

*Een zware of te snelle bevalling

*Kunstverlossing met een tang of vacuüm

*Keizersnede

Mogelijke symptomen van KISS bij baby’s:

*Veel huilen en slecht slapen

*Voorkeurshouding

*Slikklachten en overmatig spugen

*Ontwikkeling van schedel asymmetrie

*Een scheef ruggetje

*Een sterke neiging tot overstrekken

*Protesthuilen bij aan- en uitkleden

Nadat de diagnose is gesteld zijn er verschillende behandeltechnieken mogelijk. Deze zachte behandeltechnieken zijn per leeftijdscategorie aangepast. Meestal zijn een paar behandelingen voldoende om de baby van zijn klachten af te helpen.

Heb je het vermoeden dat je kind aan het KISS-syndroom lijdt? Laat het controleren en maak een afspraak voor een vrijblijvende baby-check!

Heb je nog vragen?

Neem contact op

Heb je een vraag over een van onze behandelingen, wil je weten wat het beste bij je past of wil je direct een afspraak inplannen? Alles mag!