Nieuws

Goede nachtrust

October 19, 2022

Een goede nachtrust is belangrijk voor je lichaam zodat het kan herstellen en groeien. Als je tijdens het slapen in rare posities ligt kan dit een negatieve invloed hebben op je wervelkolom. Onderzoek heeft bewezen dat je slaappositie een grote invloed kan hebben op de kwaliteit van je slaap en daardoor de kwaliteit van je gezondheid.

Rugslaper:

Slapen op je rug verdeelt de druk van het lichaam over het hele lichaam waardoor je hoofd, nek en je wervelkolom kunnen rusten in een neutrale positie. Het geeft ook minder druk op je organen. Je kan er voor kiezen om een kussen onder je knieën te leggen om de natuurlijk curve te behouden.

Zijslaper:

Veel mensen slapen graag op hun zij maar weten niet dat dit gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Is er geen andere manier dan slapen op je zij probeer dan te slapen met gebogen knieën en leg er een kussen tussen. Op deze manier zijn beide benen iets verwijderd van elkaar en liggen de heupen in goede positie. Dit kan de druk op de wervelkolom enigszins verlagen en zorgt voor stabiliteit.

Buikslaper:

Slapen op je buik kan problemen creëren door de druk op je nek. Deze is gedraaid tijdens de slaap en wordt hierdoor te veel belast. Je nek staat door deze houding haaks tegenover de wervelkolom en hierdoor kunnen er blokkades in de nek ontstaan. Met andere ongemakken als gevolg.

Heb je nog vragen?

Neem contact op

Heb je een vraag over een van onze behandelingen, wil je weten wat het beste bij je past of wil je direct een afspraak inplannen? Alles mag!